Prajitura Ada

de adasev12 in Prajituri, 18 Oct 2010 | 25585 vizualizari

 

imi asum raspunderea 100% pt reteta....in caz ca se imbolnaveste cineva din cauza ei....hahaha....si raspund in fata Marii Adunari Nationale a Bucatarasilor. pe cuvant!!!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 200 g nuca de cocos
  • 2 lg faina
  • 3 lg praf de crema de ciocolata
  • 200 g zahar ( 150 pudra+50 tos)
  • 1 fiola esenta de rom sau ciocolata
  • 1 plic de praf de copt
  •   pt crema de cafea
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 80 gr praf de crema de ciocolata
  • 3lg ness dizolvat
  • 200 ml lapte
  • pt crema de frisca si caramel
  • 300 ml frisca lichida+ 100 ml
  • 80 gr praf de crema caramel
  • 200 ml lapte
  • glazura
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lg margarina vegetala
  • un pahar de lapte

               

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ada:

intai se face blatul astfel: cele 6 galbenusuri se freaca spuma cu 150  gr zahar pudra. albusurile se bat spuma cu restull de zahar, se adauga nuca de cocos si se amesteca usor cu o lg de lemn, apoi se pune faina, praful de crema si praful de copt stins cu o l-ita de suc de lamaie. se rastoarna apoi peste galbenusuri si se amesteca f usor si incet, se pune compozitia intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 200 gr pt cca 30 min. se verifica  intre timp prajitura, camd se desprinde de margini si daca o apesi cu degetul, o simti elastica, dar nu moale, inseamna ca e gata. se scoate pe un servet si se lasa la racit. se face un sirop dintr-o cana de apa si 2 lg de zahar plus esenta si se insiropeaza fff bine acest blat, deoarece de la nuca de cocos va fi destul de dur...

crema de cafea se face astfel: untul se bate spuma cu zaharul si se adauga nessul dizolvat. se da la rece. crema de face la foc mic cu laptele iar cand e gata se da a rece. se amesteca cu crema de unt. se intinde apoi peste blat si se lasa la frigider pana se face cealalata crema.

crema de frisca: se face crema de caramel( merge si de vanilie, sau fructe) cu laptele la foc mic, se da la rece. frisca se bate fff bine, pana devine f teapana. cand s-a racit crema de caramel se adauga la frisca si se mixeaza bine sa se amestece  frumos. se intinde peste cealalata crema si iar se lasa la rece prajitura.

glazura: se topeste ciocolata cu margarina la foc mic, se adauga laptele si se amesteca, aducndu-se la fierbere pt 1 min. se da la rece. cand e racita destul se intinde peste prajitura. se lasa apoi la rece prajitura pana va fi servita. ( recomandat cam 2 ore)

1oo ml frisca se bate si se pasteaza pt a imbraca prajitura pe amrgini, sa nu fie in pielea goala...hahaha...ca tot a vemit frigul....si de-asemenea, se poate orna prajitura deasupra cu frisca cand e servita, dupa bunul plac al fiecaruia. eu am mai pus deasupra si un pic de caramel.

Buon apetito!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

nadina73 1

21.10.2010, 17:51

super la favo si

RuxyRux 1

14.11.2010, 20:26

Arata de milioane...de toate milioanele

Rahela Velicu 1

26.12.2017, 22:44

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Goffre acrisoare